Zašto je važno da podržite angažiranu umjetnost?

Siromaštvo, glad, klasna nejednakost, dječje ropstvo, ponižavanje žena, trgovina ljudima nisu nešto o čemu rado razmišljamo; radije smo konformistički uljuljkani u svoje male udobnosti, radije okrećemo glavu na ljepšu stranu. Ali poneki umjetnik, u ime savjesti društva, uložit će svoj rad, energiju i novac u ove teme. Angažirana umjetnost će raznim ekspresivnim sredstvima zahtijevati od Vas da se probudite i trgnete. Često neugodna, (izaziva gorak okus, prazninu u grudima, tugu, gađenje, sram), ova umjetnost koristi moćan spektar izražajnih sredstava za buđenje svijesti. Upravo to je razlogom zašto je umjetnost danas ciljano marginalizirana, zašto joj je oduzeta publika a umjetnici gurnuti na samo dno društva, osiromašeni i bez samopoštovanja.

Budući je nekomercijalna, angažirana umjetnost treba mecene/pokrovitelje. Budite pokrovitelj! Svaka vaša donacija ohrabruje umjetnicu na daljnje djelovanje te pomaže prenošenju angažirane poruke i buđenju svijesti.

Vaše donacije će prilikom eventualne kupovine biti oduzete od cijene, stoga, niste samo potaknuli angažirano stvaralaštvo nego s vremenom možebitno i kupili umjetničko djelo.  

Hvala Vam,

Dijana Lukić  

Paypal: monovolumen1@gmail.com

IBAN (HR): HR4823400093208529572

IBAN(DEVIZNI): HR0923400093216632781

RSS
Follow by Email
WhatsApp